Skip to main content

Ondernemen en verzekeren: een overzicht van de verzekeringen die jij (misschien) nodig hebt

Iedereen wil natuurlijk goed verzekerd zijn. Dat geeft rust en het hoort bij een serieuze zelfstandige ondernemer. Tegelijkertijd wil je ook niet allerlei onnodige verzekeringen hebben, want dat is zonde van het geld. Bij easeley helpen we ondernemers altijd op een goudeerlijke manier snel aan de juiste, flexibele verzekering. Hieronder zetten we onze verzekeringen op een rij, met een korte en duidelijke uitleg.

Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dus wil je daarvoor verzekerd zijn. Er zijn twee zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt financiële schade die ontstaat als gevolg van een professionele fout in je dienstverlening. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt fysieke schade. Veel ondernemers kiezen ervoor om beide verzekeringen af te sluiten. Daarom heeft easeley een voordelige combinatiepolis.

Cyberclear

Cyberclear is een verzekering die de schade dekt als gevolg van hacking, afpersing, systeeminbraak, verlies van data, diefstal van gegevens en andere vormen van cybercrime. Ook de kosten voor juridische bijstand, hulp om de schade te beperken en belanghebbenden te informeren wordt hiermee gedekt. Deze verzekering is vooral handig voor ondernemers die met persoonsgegevens werken. De bakker of slager op de hoek hoeft zich hierover niet zo snel zorgen te maken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als ondernemer ben je niet automatisch verzekerd in het geval je arbeidsongeschikt raakt. Veel zelfstandigen hebben geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, omdat ze denken dat de maandelijkse premie erg hoog is. Maar er zijn allerlei manieren om op een betaalbare manier arbeidsongeschiktheid te verzekeren en zo een inkomensval te voorkomen. Daarover schreven we eerder dit artikel.

Rechtsbijstandverzekering

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering hoef je je geen zorgen te maken over de kosten voor juridische bijstand in het geval je in conflict komt met een afnemer, leverancier, personeelslid of debiteur. In zulke geschillen kunnen de juridische kosten flink oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering hoef je die kosten dus niet zelf te betalen.

Zorgverzekering

Iedere Nederlander moet verplicht een zorgverzekering afsluiten. Het is dus waarschijnlijk dat je er al één hebt. Toch is dit ook een aandachtspunt voor ondernemers. Zelfstandigen die eerder bijvoorbeeld in loondienst waren en via hun werkgever een collectieve zorgverzekering hadden afgesloten, moeten erop letten dat zij een nieuwe zorgverzekering afsluiten op het moment dat zij voor zichzelf beginnen. In samenwerking met Zilveren Kruis bieden we daarom een zorgverzekering aan, waarmee je verzekerd bent van goede zorg.

Pensioen

Een goed pensioen is een ‘verzekering’ van inkomen voor later. Een zelfstandig ondernemer bouwt niet automatisch pensioen op. Je bent er zelf voor verantwoordelijk dat je boven op de AOW nog een extra inkomen hebt om van te leven. Onze partner BrightPensioen is er voor zelfstandigen die zelf op een flexibele manier hun pensioen willen regelen. BrightPensioen verdient niet aan jouw pensioenvermogen, maar aan een vaste jaarlijkse vergoeding.

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden zijn weliswaar geen verzekering, maar ze verzekeren je wel van duidelijkheid. Je legt in je algemene voorwaarden vast welke plichten en rechten jij en je klanten of opdrachtgevers hebben als je een overeenkomst met elkaar aangaat. Het zorgt er daardoor voor dat jouw risico’s worden beperkt.

Waarom kiezen voor easeley?

Easeley denkt graag mee met ondernemers, zodat zij op de juiste manier verzekerd zijn. Door grote contracten in te kopen en vervolgens stukjes daarvan los te verkopen, kunnen we scherpe prijzen aanbieden. We staan voor laagdrempelig contact, helpen we je snel (ook in het weekend) en de verzekeringen zijn dagelijks opzegbaar. Zo bieden we maximale flexibiliteit en gemak voor zelfstandigen, met en zonder personeel.

Recente berichten

Klaar met administratiestress? Zo houd je grip als zzp’er

| easeley, ZZP | No Comments
Door een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering ben je gedekt tegen de schade die door jou of je werknemers wordt veroorzaakt. Als je spullen van een opdrachtgever beschadigt of…
Colum Michel

Visie van Verheij | Verplichte AOV? Laat je niet gek maken

| AOV, easeley | No Comments
Door een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering ben je gedekt tegen de schade die door jou of je werknemers wordt veroorzaakt. Als je spullen van een opdrachtgever beschadigt of…

Deze juridische documenten heb je nodig als zelfstandige

| Algemene voorwaarden, easeley, ZZP | No Comments
Door een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering ben je gedekt tegen de schade die door jou of je werknemers wordt veroorzaakt. Als je spullen van een opdrachtgever beschadigt of…