Skip to main content

Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

De belangrijkste bedrijfsrisico's easeley verzekerd

Waarom een combinatie van een beroeps- én bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers?

Een combinatiepolis waarin zowel een beroeps- als bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is opgenomen, kan om meerdere redenen interessant zijn voor jou als ondernemer of zzp’er.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat deze twee zakelijke verzekeringen inhouden. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt professionals bij eventuele fouten of nalatigheid die tijdens hun werk optreden. De financiële schade die ontstaat als gevolg van een fout in de dienstverlening is met deze verzekering gedekt.

Aan de andere kant beschermt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een onderneming tegen eventuele claims die kunnen voortvloeien uit lichamelijke schade of materiële schade veroorzaakt door het bedrijf of zijn medewerkers.

Combinatiepolis beschermt tegen fysieke en financiële schade

Een combinatiepolis is handig voor mensen die zowel diensten verlenen als het risico lopen op het veroorzaken van fysieke schade bij klanten en opdrachtgevers.

Door een combinatiepolis af te sluiten zijn beide risico’s gedekt.

Om bij schade geen enkele twijfel te hoeven hebben over de dekking en gesteggel tussen twee verzekeraars te voorkomen, heeft easeley een voordelige combinatiepolis van beide verzekeringen bij één verzekeraar.
Bij een claim heb je dus te maken met één partij die de juridische onderbouwing doet, die nagaat onder welke dekking de claim valt en die snel en adequaat de schade afwikkelt, wel zo easey dus!

Onze combinatie aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers

Kies de dekking die jij nodig hebt

Beroepen die bij easeley deze unieke Combinatiepolis kunnen afsluiten

Beroepsgroepen waarbij dienstverlening bijzonder vaak samengaat met het risico’s op fysieke schade bij klanten:
Management consultants |Marketing | IT en ICT | Public relations | Human resource management | Finance & control

Daarom heeft easeley speciaal voor deze beroepsgroepen een combinatiepolis in het leven geroepen.
En omdat een potentiële opdrachtgever vaak wil zien dat je deze verzekeringen netjes geregeld hebt, kan je deze direct afsluiten. Door een combinatiepolis direct af te sluiten zijn beide risico’s na de aanvraag en acceptatie direct gedekt en kan je verzekerd aan de slag.

Heb je een ander beroep en wil een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aanvragen?

Ben je een zelfstandig professional met een ander beroep? Uiteraard proberen we je dan ook te helpen. Om je goed van dienst te kunnen zijn zullen we een offerte op maat moeten aanvragen. Vraag hieronder vrijblijvend een offerte aan en binnen 24 uur heb je een reactie van ons ontvangen.

Direct een Combinatie aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsrisico's direct verzekerd

1. Kies je beroep

Dit aanbod is alleen mogelijk voor de onderstaande beroepsgroepen:

  • Management consultants Marketing
  • IT en ICT
  • Public relations
  • Human resource management
  • Finance & control

2. Bevestig je keuze

Vul je persoons- en bedrijfsgegevens verder aan en vraag eventueel extra offertes aan.

3. Dien de aanvraag in

Controleer je gegevens en dien de aanvraag in. Na acceptatie ben je direct verzekerd. Dit is gemiddeld Binnen 24 uur geregeld.

Meer informatie

Veelgestelde vragen en meer informatie over Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor mij als zelfstandig professional verplicht?

Nee hoor, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) of beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is niet verplicht, maar het is wel verstandig om een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De financiële gevolgen bij een schade kunnen namelijk groot zijn. En juridisch gezien kan het behoorlijk complex worden als u aansprakelijk wordt gesteld voor een schade. Het is ook professioneel als je goed verzekerd bent, zeker als een opdrachtgever erom vraagt.

Wat is nou eigenlijk een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt de financiële gevolgen (vermogensschade) bij een ander door uw beroepsfout. Zoals een verkeerd advies. Er is dan geen sprake van schade aan spullen of letsel.

Ik ben pas net gestart met mijn bedrijf en heb nog geen omzet. Heb ik dan toch al een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Als je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel ga je zakelijk van start. Ook tijdens deze start loop je zakelijk risico’s. Denk aan de inrichting van je bedrijfspand, het aanschaffen van spullen, je eerste offertes en het opstellen van contracten bij het op zoek gaan naar klanten. Voor ‘starters’ heeft easeley de basisdekking ingericht.

Dé verschillen tussen de BAV en AVB

Dit zijn de verschillen tussen een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering

| AVB, BAV | No Comments
Er is natuurlijk altijd een kans dat je als zelfstandig ondernemer of freelancer aansprakelijk wordt gesteld voor schade die je tijdens je werk veroorzaakt. Een…

Waarom een AVB of BAV?

| AVB, BAV | No Comments
Als zelfstandig ondernemer wordt het risico steeds groter dat je aansprakelijk wordt gesteld bij het uitoefenen van je beroep. Dat komt onder meer door de…
Ondernemen en verzekeren

Ondernemen en verzekeren: een overzicht van de verzekeringen die jij (misschien) nodig hebt

| AOV, AVB, BAV, Cyberverzekering, Pensioen, Verzekeringen | No Comments
Iedereen wil natuurlijk goed verzekerd zijn. Dat geeft rust en het hoort bij een serieuze zelfstandige ondernemer. Tegelijkertijd wil je ook niet allerlei onnodige verzekeringen…

BAV of AVB? Dat hangt af van je beroep!

| AVB, BAV, Verzekeringen | No Comments
Welke zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen het beste bij jou passen, hangt af van je beroep. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je namelijk tegen andere schades gedekt dan bij…