Skip to main content

Arbeidsongeschiktheid

Je bent niet voor niets voor jezelf begonnen! Daarom bepaal je bij de AOV van Movir ook zelf je eigenrisicoperiode, uitkeringsduur en hoogte van het verzekerd bedrag. Maar welke AOV past het beste bij jou? Een easeleyAOV bij Movir!

  • Lage afsluitkosten: € 139,-
  • Scherpe premie en uitstekende dekking
  • Zeer uitgebreid preventiepakket
  • Starterskorting
  • Helemaal zelf je AOV samenstellen!
BEREKEN HIER JE PREMIE

Kies de AOV die bij jou past
Van alle Zelfstandig Professionals heeft 40% geen enkele maatregel genomen voor het geval zij arbeidsongeschikt worden. Wat heb jij geregeld? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een goede optie. Bij ons kun je dit nu helemaal zelf regelen. Je kunt hier dé AOV van Movir afsluiten. Je bepaalt hoe je AOV eruit ziet door te kiezen voor een eigenrisicoperiode, verzekerd bedrag en uitkeringsduur. Zo krijg je de easeleyAOV die bij jouw situatie past.

Een AOV is een complex en impactvol product. Als je twijfelt over je uitgangspunten of je weet niet zeker of Movir de juiste partij voor je is, neem dan contact met ons op. easeleyAOV kan je bijstaan met een adviestraject, waarin we je dekking samenstellen en een passende verzekeraar voor je vinden.

VRAAG HIER JE AOV AAN

AOV aanvraag in 30 minuten
Het aanvragen via  easeleyAOV kost je nog geen half uur. Je doorloopt een paar eenvoudige stappen:

– eerste premie indicatie: door het invullen van een paar basis gegevens, zoals je beroep, krijg je snel een eerste indicatie voor je premie
– Samenstellen AOV: je stelt je AOV samen volgens jouw wensen.
– Je gegevens: je vult je gegevens in zodat we je kunnen bereiken
– Toets: je maakt de verplichte kennis en ervaringstoets. Als je deze haalt mag je de AOV zelf afsluiten
– Afronding: je start je aanvraag! Hierna ga je verder in het acceptatietraject bij Movir

VRAAG HIER JE AOV AAN

Wat je ook kiest, dit krijg je altijd bij een AOV van Movir

Verzekerd beroep: Is het mogelijk om je eigen beroep nog uit te oefenen? Nee? Dan krijg je bij arbeidsongeschiktheid een uitkering. Zelfs als je nog wel een ander beroep kunt uitoefenen. Je verzekert dus echt het inkomen van jouw specifieke beroep.

Vast inkomen bij arbeidsongeschiktheid: Met een AOV van Movir ben je bij arbeidsongeschiktheid verzekerd van een vast inkomen als je niet kunt werken. Hoe hoog dat inkomen is, hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid. Volledig afgekeurd? Dan ontvang je een uitkering van het volledige bedrag waarvoor je verzekerd bent. Ben je voor bijvoorbeeld 60% arbeidsongeschikt, dan ontvang je 60% van het verzekerd bedrag.

Hulp bij re-integratie: Kan je niet meer werken door een ziekte of een ongeval, dan helpt je eigen arts je beter te worden. Raak je arbeidsongeschikt, dan krijg je met een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Movir de uitkering waarvoor je je verzekerd hebt. Daarnaast staat Team Movir voor je klaar om je weer zo snel mogelijk vooruit te helpen. We doen dit al meer dan 100 jaar en begrijpen waar je tegenaan kunt lopen.

Uitgebreide preventie: Met preventieve maatregelen kun je het risico op arbeidsongeschiktheid flink beperken. Daar helpt Movir je graag bij. Een coach als het even minder met je gaat? Problemen met slaap aanpakken? Dat kan. Je kunt van een uitgebreid scala aan preventiediensten gebruik maken. Als ondernemer kun je ook gratis advies krijgen, bijvoorbeeld via het ondernemersklankbord. Zo’n advies kan veel verschil maken. Meer weten?

Fiscaal aftrekbaar: Betaal jij zelf de premie van je aov of betaalt je eenmanszaak of de vof de premie? En kan je ook aanspraak maken op de uitkering bij arbeidsongeschiktheid? Dan kan je de premie die je voor je AOV betaalt, aftrekken van ‘inkomsten uit werk en woning’ in box 1 in je aangifte inkomstenbelasting. Zo betaal je minder belasting.

alleen AOV

vraag hier je aov aan

AOV aanvragen

meer weten over de movir aov

FAQ

Wat is een AOV?

Een arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) is een verzekering die je afsluit om inkomsten te hebben tijdens ziekte, als je invalide wordt of een ongeval krijgt. Dit kan een uitkering zijn tot je pensioen­leeftijd of een tijdelijke uitkering van bijvoorbeeld 5 jaar omdat je daarna weer beter bent, of weer werk hebt gevonden met inkomen.

Heb ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

Of het noodzakelijk is om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Is er wel voldoende inkomen van je partner of heb je andere middelen achter de hand (pensioen, uitkering, loon). Vermogen in je bedrijf of geld op je spaarrekening of in je eigen huis. Maak eerst de berekening wat je nodig hebt als je ziek of 100% arbeidsongeschikt wordt.

Wanneer heb ik een AOV nodig?

Een AOV heb je nodig wanneer je hebt vastgesteld dat er bij ziekte of blijvende arbeids­ongeschiktheid onvoldoende inkomen is om je leefpatroon voort te zetten. Als je voldoende spaargeld hebt of ander vermogen, dan zit het wel snor. Als je helemaal afhankelijk bent van inkomen door werk sluit dan een minimale voorziening zodat je kan blijven voldoen aan je financiële verplichtingen.

Komt er nou een verplichte AOV voor zelfstandigen?

Binnen het pensioenakkoord dat is gesloten door tussenkomst van de sociale partners, is er sprake van een verplichte AOV. Hier is veel kritiek op geweest en ondanks twijfels heeft de minister gevraagd om een uitgewerkt voorstel. Het gaat nog zeker een paar jaar duren voor en of deze standaard verzekering wordt ingevoerd. Dat komt omdat de minister hiervoor eerst een wetswijziging moet doorvoeren en vervolgens moeten het UWV en de Belastingdienst hun systemen aanpassen. De uitvoering van de verzekering, claimbeoordeling, uitkeringsverstrekking en re-integratie geschied door het UWV, premie-inning geschiedt door de Belastingdienst. easeley gaat ervan uit dat het op zijn vroegst 2024 wordt.

Wat moet ik nu doen totdat er een besluit is?

Je moet nu vooral je eigen plan trekken. Als je vindt dat een AOV, na een gedegen financiële inventarisatie een goed plan is, sluit dan gerust deze verzekering af. Mocht er toch een wettelijke plicht komen dan moet je eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering minimaal gelijk zijn aan de verplichte AOV. easeley heeft een uitstekende oplossing hiervoor.

SCHERPE TARIEVEN EN COMPLETE SERVICE

Een groot deel van de kostenbesparingen geven wij terug aan onze klanten. Zo vraag je een AOV al aan voor € 139,- en wordt jouw AOV up-to-date gehouden voor maar € 3,99 per maand! Lees meer >

Hou je polis up-to-date

Bij het afsluiten van je AOV denk je goed na over de uitgangspunten. Als je ziek wordt, wil je niet worden verrast met verouderde uitgangspunten. Met ons digitale onderhoudssysteem krijg je regelmatig de gelegenheid om je uitgangspunten up-to-date te houden. Lees meer >