Skip to main content

Rechtsbijstand

De zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt dekking voor geschillen die voortvloeien bij de uitoefening van je bedrijf en de juridische verweerkosten. Geschillen met je afnemers, leveranciers, personeel en debiteuren zijn zaken die vallen onder de verzekeringsdekking. Maar vaak lopen zakelijk en privé door elkaar heen.

Voor alle ondernemers die als zelfstandig professional te maken hebben met contracten, overeenkomsten, algemene voorwaarden, geschillen uit werkafspraken, maar ook de kleine zaken, zoals leaseovereenkomsten, kantoorhuur, etc. Als de scheidslijn tussen zakelijk en privé dun is, kun je tegen een scherpe premie deze            “dubbele” dekking verzekeren.

Vooral als beginnend professional kun je tegen zaken aanlopen die extra aandacht behoeven. Deze dekking biedt extra ondersteuning wanneer je tegen deze problemen aanloopt en ook privé zeker wil zijn van de juiste juridische ondersteuning.

Zolang je denkt hiermee een zekerheid te hebben ingekocht voor het geval je tegen onoverkomelijke lastige juridische geschillen aanloopt.

Aanvraag

Rechtsbijstand via DAS

vanaf € 435 per jaar

Vul de aanvraag in en na overleg met een adviseur van easeley krijg je een offerte op maat in je mailbox.
binnen 24 uur antwoord

FAQ

Wat is nou precies een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekering die hulp en advies biedt bij juridische problemen. Bijvoorbeeld als je contract wordt opgezegd omdat het bedrijf waar je werkt gaat reorganiseren, of als er een geschil is over je facturen of je algemene voorwaarden worden niet geaccepteerd.

Moet ik altijd een verzekering afsluiten of kan ik ook alleen juridische hulp inroepen?

We kennen bij easeley twee mogelijkheden. Of je sluit bij easeley een doorlopende verzekering af voor rechtsbijstand of je maakt gebruik van flexibele juridische ondersteuning als het echt nodig is. Voor een vast bedrag per jaar direct en onbeperkt toegang tot een team van ervaren juristen, gespecialiseerd in arbeids-, contractueel-, bestuurs- en letselschaderecht en privacy recht. Op een laagdrempelige en kostenefficiënte manier krijg je hiermee altijd een antwoord op je juridische vragen. Via het contactformulier kun je hier informatie voor opvragen.

Heb ik vrije advocaat keuze?

Door een uitspraak van het Europese Hof van justitie van 7 november 2013 krijgt iedere klant van een rechtsbijstandsverzekeraar recht op vrije advocaatkeuze als er een juridische procedure gevoerd moet worden. In slechts weinig procedures is in Nederland een advocaat verplicht. Juristen van rechtsbijstandsverzekeraars voeren daarom de meeste procedures voor rechtsbijstand verzekerden zelf.