Skip to main content

Sparen of iets voor je pensioen - BrightPensioen

Een zelfstandige professional bouwt geen pensioen op omdat er geen sprake is van een verplichte regeling via een werkgever of een beroepspensioenfonds. Als professional ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen spaarvermogen, nu en later.

Welke vormen van pensioenopbouw kennen we in Nederland:

Pensioen 1e pijler: de overheid (AOW)
De eerste pijler van de pensioenen in Nederland is de overheid. Elke Nederlander ontvangt een basispensioen. Dit is vastgelegd in de Algemene Ouderdomswet (AOW). De leeftijd waarop het AOW-pensioen ingaat hangt af van je geboortedatum. Neem daarvoor een kijkje op https://www.svb.nl/nl/aow/aow-leeftijd/uw-aow-leeftijd

Pensioen 2e pijler: de werkgever
De meeste werknemers in Nederland bouwen pensioen op samen met de werkgever en gebeurt in de tweede pijler. Als je alleen maar zelfstandig bent geweest is deze vorm van pensioenopbouw niet van toepassing. Mocht je wel een dienstverband hebben gehad dan kun je de opgebouwde pensioenaanspraken terugvinden op www.mijnpensioenoverzicht.nl

Pensioen 3e pijler: privé
Boven op je AOW (1e pijler) en dat van een eventuele werkgever (2e pijler) kan je ook zelf voor extra pensioenaanvulling zorgen. Je kan zelf aanvullen door te sparen, te beleggen of bijvoorbeeld een lijfrenteverzekering af te sluiten.

Die laatste mogelijkheid is wel zo easeley omdat je de regie helemaal zelf in handen hebt. easeley is daarom op zoek gegaan naar een businesspartner die snapt dat je het zelf kunt regelen en tegen zeer lage kosten. Je wordt ook nog eens, door eenmalige inschrijvingskosten van € 50,- aandeelhouder en krijgt hiermee echt zeggenschap over je pensioen en je deelt mee in de winst. easeley heeft daarom gekozen voor een partnership met BrightPensioen.

BrightPensioen is er specifiek voor zelfstandig professionals die zelf hun pensioen willen regelen en flexibel willen zijn in hun jaarlijkse inleg. BrightPensioen verdient niet aan jouw pensioenvermogen maar aan een vaste jaarlijkse vergoeding.

Daardoor blijft er voor jou meer over. Voor het lidmaatschap kun je twee rekeningen openen: één rekening met fiscaal voordeel, waarop je geld vaststaat voor je pensioen. Een tweede rekening waarop je vrij kunt beleggen. easeley !

sluit direct af bij Brightpensioen

Wil je alleen Sparen of Pensioen aanvragen?

Ga dan direct naar onze partner BrightPensioen

Wil je ook nog andere verzekeringen via ons afsluiten?

Start dan hier je aanvraag.