Skip to main content

Cyberverzekering voor zzp nodig?

Verzekering afsluiten voor schade bij een hack? ‘Er wordt onterecht angst gezaaid’

Slachtoffer worden van cybercrime is voor veel ondernemers een grote angst. Met Cyberclear ben je gedekt voor de gevolgen van hacking, afpersing, systeeminbraak, verlies van data, diefstal van gegevens en andere vormen van cybercrime. Maar of het ook voor jou noodzakelijk is om deze verzekering af te sluiten, is de vraag. 

Het is de nachtmerrie van iedere zelfstandige die veel achter de computer zit: een groot rood kruis op je scherm en de mededeling dat je een grote geldsom moet betalen om weer toegang te krijgen tot je computer (en je bestanden). Een hack kan natuurlijk heel vervelend zijn en flinke financiële gevolgen hebben. 

Waarom cyberverzekering; De Kans op hack is nihil

“Maar de kans dat dit jou als zzp’er of bedrijf overkomt is natuurlijk nihil”, zegt Michel Verheij, oprichter van easeley. “De angst wordt gezaaid dat iedere zelfstandig ondernemer het risico loopt om gehackt te worden. Dat is onterecht. Een cyberverzekering is voor veel verzekeraars gewoon een commercieel product.”

Het is een wat ongebruikelijk geluid van een verzekeraar. “Waarom zou de slager, bakker of timmerman slachtoffer worden van een hack? Wat moeten ze stelen dan? Dat soort ondernemers hoeven echt geen Cyberclear af te sluiten. Als je gewoon je laptop op orde houdt en een veilige internetverbinding gebruikt, gebeurt er niets. En als je zo bang bent om slachtoffer te worden van een hack, kun je er beter voor zorgen dat je ICT op orde is.”

Dekking cyberverzekering

Met een cyberverzekering ben je verzekerd voor de schade die je zelf lijdt als gevolg van cybercrime en voor de schade die derden daardoor lijden. Voor wie zo’n verzekering tegen cybercrime dan verstandig is? 

Verheij: “Als je veel met persoonsgegevens zoals BSN-nummers en salarissen te maken hebt, is dit een goede verzekering om af te sluiten. Dat geldt dus bijvoorbeeld voor zelfstandigen die op een HRM- of financiële afdeling werken. Ook als je als zzp’er voor grote instellingen als de Belastingdienst werkt, is een cyberdekking voor de zekerheid een goede optie.” 

Kosten cyberverzekering; Cyberclear van easeley

De cyberverzekering ‘Cyberclear’ van easeley kost 145 euro. Daarmee ben je verzekerd voor een bedrag tot 50.000 euro. Als je bij easeley je bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid hebt verzekerd dan kun je in combinatie tegen een scherpe prijs ook je cyberdekking mee verzekeren bij dezelfde verzekeraar. Daarmee heb je alle verzekeringen bij één verzekeraar op één polis.

Klik hier om meer te lezen over Cyberclear

 

Recente berichten

Dit staat er in het Hoofdlijnenakkoord over zzp’ers en ondernemers

| easeley, ZZP | No Comments
In het Hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB staan de nodige plannen die impact kunnen hebben op zzp’ers en ondernemers. Zo worden de financiële…
Colum Michel

Visie van Verheij | Verzekeren is geen hogere wiskunde

| easeley, Verzekeringen, ZZP | No Comments
In de ‘Visie van Verheij’ schrijft Michel Verheij, oprichter van easeley, maandelijks over ondernemerschap en alle aspecten die daarbij komen kijken. Deze week: Verzekeren is…

Klaar met administratiestress? Zo houd je grip als zzp’er

| easeley, ZZP | No Comments
Veel zzp’ers hebben de laatste weken weer hun schoenendozen met bonnen over de schutting van de boekhouder gegooid voor de inkomstenbelasting. Of ze waren dagen…