Skip to main content

Visie van Verheij | Verzekeren is geen hogere wiskunde

In de ‘Visie van Verheij’ schrijft Michel Verheij, oprichter van easeley, maandelijks over ondernemerschap en alle aspecten die daarbij komen kijken. Deze week: Verzekeren is geen hogere wiskunde.

In de vele jaren dat ik actief ben in de verzekeringswereld ben ik nog geen zzp’er of ondernemer tegengekomen die het leuk vindt om met verzekeringen bezig te zijn. Dat heeft onder meer te maken met het gebrek aan transparantie in de branche.

Producten en dekkingen zijn lang niet altijd duidelijk. De bereikbaarheid en flexibiliteit laat flink te wensen over. En het aantal verzekeringen dat je moet afsluiten is onnodig hoog, omdat je bijvoorbeeld als zzp’er niet één rechtsbijstandsverzekering kan afsluiten waarmee je zowel zakelijk als particulier gedekt bent (daarvoor heb je twee polissen en betaal je dus twee keer een premie).

Dit heeft natuurlijk allemaal een reden. Er zijn genoeg (klassieke) verzekeraars en tussenpersonen die hun verdienmodel grotendeels hebben gebaseerd op deze ondoorzichtigheid, ontoegankelijkheid en stroperigheid.

Mijn visie en overtuiging was (en is) dat het ook anders kan. Daarom zijn we begin 2021 easeley gestart. Wij helpen iedere ondernemer en zzp’er op een eerlijke manier bij zijn of haar verzekeringen. We denken met iemand mee, geven onze eigen mening en zeggen ook weleens ‘nee’.

Kort gezegd betekent easeley: simpel, snel en zeker:

Simpel, omdat we begrijpelijke taal gebruiken. Verzekeren is geen hogere wiskunde, dus waarom zou je het allemaal onnodig ingewikkeld (en onbegrijpelijk) maken? Wij houden het liever simpel.

Snel, omdat we handelen op het moment dat iemand onze hulp nodig heeft. Als je eindelijk de motivatie hebt gevonden om aan de slag te gaan met verzekeringen, wil je het liefst direct een oplossing, want dan kan het van je takenlijst. Daarom heb je bij ons geen weken reactietijd, maar komen we direct in actie. Als het moet, gaan we zelfs op zondag of op feestdagen voor je aan de slag.

Zeker, omdat we heldere polissen hebben van risicodragers die wij als betrouwbaar zien. Dat oordeel is gebaseerd op onze lange ervaring en is geheel onafhankelijk, want we zijn niet gebonden aan een partij.

Op deze manier verzetten wij ons met easeley tegen de gangbare werkwijze en cultuur in de verzekeringsbranche. Vanuit de overtuiging dat het wél op een betrouwbare, betrokken en betaalbare wijze kan.

Recente berichten

Dit staat er in het Hoofdlijnenakkoord over zzp’ers en ondernemers

| easeley, ZZP | No Comments
In het Hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB staan de nodige plannen die impact kunnen hebben op zzp’ers en ondernemers. Zo worden de financiële…
Colum Michel

Visie van Verheij | Verzekeren is geen hogere wiskunde

| easeley, Verzekeringen, ZZP | No Comments
In de ‘Visie van Verheij’ schrijft Michel Verheij, oprichter van easeley, maandelijks over ondernemerschap en alle aspecten die daarbij komen kijken. Deze week: Verzekeren is…

Klaar met administratiestress? Zo houd je grip als zzp’er

| easeley, ZZP | No Comments
Veel zzp’ers hebben de laatste weken weer hun schoenendozen met bonnen over de schutting van de boekhouder gegooid voor de inkomstenbelasting. Of ze waren dagen…