Skip to main content

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

De belangrijkste bedrijfsrisico's easeley verzekerd

Je morst per ongeluk koffie over de laptop van een klant. Je stoot bij een bezoek aan je opdrachtgever een kostbare vaas om in de ontvangsthal. Of één van je werknemers maakt een fout, waardoor er gevolgschade ontstaat. Het kan allemaal zomaar gebeuren. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voorkom je grote financiële gevolgen bij fysieke schade aan spullen of personen.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (afkorting: AVB) dekt je als ondernemer of zzp’er tegen schade die jij zelf of één van je werknemers veroorzaakt aan (de spullen van) een ander. Schade die ontstaat door je producten wordt ook vergoed, net als de schade aan de spullen van een medewerker of van materialen die je hebt ingehuurd.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als je als bedrijf aansprakelijk wordt gesteld, lopen de claims soms zo hoog op dat het voortbestaan van de onderneming in gevaar komt. Deze kosten kun je dan vaak niet zelf dragen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is dan handig.

Voor wie is deze verzekering bedoeld?

Eigenlijk is het voor alle ondernemers verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Fysieke schade die wordt veroorzaakt terwijl je aan het werk bent, wordt namelijk niet vergoed door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

In veel gevallen is ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verstandig om af te sluiten. Deze verzekering is bedoeld voor zzp’ers met een adviesfunctie. Je verzekert je hiermee voor financiële schade die door je beroepsfouten (je eigen handelen) zijn ontstaan.

Klik hier voor meer informatie over onze voordelige combinatiepolis van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Bedrijfsaansprakelijkheid verzekeren

Kies de dekking die jij nodig hebt

Een combinatiepolis is handig indien je zowel diensten verleent als het risico loopt op het veroorzaken van fysieke schade bij klanten en opdrachtgevers.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) verplicht?

Deze verzekering is wettelijk niet verplicht, maar er zijn natuurlijk situaties waarin deze verzekering noodzakelijk is.
Opdrachtgevers of leveranciers kunnen erom vragen. Ook de brancheorganisatie kan de afname van deze verzekering eisen voor de kwaliteit van de beroepsgroep.

Waar moet je op letten bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Bij het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is het belangrijk om op de volgende zaken te letten:

  • Het verzekerde bedrag: zorg ervoor dat het verzekerde bedrag hoog genoeg is om eventuele claims te dekken.
  • Het eigen risico: controleer het eigen risico en kies een bedrag dat past bij de financiële situatie van het bedrijf.
  • Uitsluitingen: controleer welke gevallen zijn uitgesloten van de dekking om verrassingen te voorkomen.

Hoelang is het nodig een AVB verzekering te hebben?

Zolang je als zelfstandig ondernemer je beroep uitoefent en/of opdrachtgevers daarom in de algemene voorwaarden om vragen.

Direct een Combinatiepolis aanvragen?

Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsrisico's direct aanvragen

1. Kies je beroep

Dit aanbod is alleen mogelijk voor de onderstaande beroepsgroepen:

  • Management consultants Marketing
  • IT en ICT
  • Public relations
  • Human resource management
  • Finance & control

2. Bevestig je keuze

Vul je persoons- en bedrijfsgegevens verder aan en vraag eventueel extra offertes aan.

3. Dien de aanvraag in

Controleer je gegevens en dien de aanvraag in. Na acceptatie ben je direct verzekerd. Dit is gemiddeld Binnen 24 uur geregeld.

Meer informatie

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering easeley toegelicht

Wat dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Als professional kun je, of een van je medewerkers, schade veroorzaken aan personen of spullen van een ander. Denk bijvoorbeeld aan een laptop van uw klant die u per ongeluk van tafel stoot, of een klant die per ongeluk over je tas struikelt en letsel heeft. De AVB dekt deze schade. De schade moet wel altijd bij iemand anders zijn. Schade aan jezelf of aan je eigen spullen is op de AVB niet gedekt.

Wat is het verschil tussen een beroeps- (BAV) en een bedrijfs- (AVB) aansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt financiële schade (vermogensschade) als gevolg van een beroepsfout van jezelf of een van je medewerkers. Denk aan een verkeerd advies of een fout in een berekening.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt materiële schade of letselschade die je of één van je medewerkers heeft veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een jas van een klant waar je per ongeluk een pot verf overheen laat vallen. Of een klant in je winkel die over een voorwerp struikelt en zijn arm breekt.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet wettelijk verplicht maar zeker wel verstandig om af te sluiten. Want iedereen kan per ongeluk schade veroorzaken aan (spullen van) een ander. Zonder een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kan dit grote financiële gevolgen hebben voor je bedrijf. Het verstandigste is om deze verzekering af te sluiten in combinatie met je beroepsaansprakelijkheid.

Dé verschillen tussen de BAV en AVB

Dit zijn de verschillen tussen een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering

| AVB, BAV | No Comments
Er is natuurlijk altijd een kans dat je als zelfstandig ondernemer of freelancer aansprakelijk wordt gesteld voor schade die je tijdens je werk veroorzaakt. Een…

Waarom een AVB of BAV?

| AVB, BAV | No Comments
Als zelfstandig ondernemer wordt het risico steeds groter dat je aansprakelijk wordt gesteld bij het uitoefenen van je beroep. Dat komt onder meer door de…
Ondernemen en verzekeren

Ondernemen en verzekeren: een overzicht van de verzekeringen die jij (misschien) nodig hebt

| AOV, AVB, BAV, Cyberverzekering, Pensioen, Verzekeringen | No Comments
Iedereen wil natuurlijk goed verzekerd zijn. Dat geeft rust en het hoort bij een serieuze zelfstandige ondernemer. Tegelijkertijd wil je ook niet allerlei onnodige verzekeringen…

BAV of AVB? Dat hangt af van je beroep!

| AVB, BAV, Verzekeringen | No Comments
Welke zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen het beste bij jou passen, hangt af van je beroep. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je namelijk tegen andere schades gedekt dan bij…