Skip to main content

Zinloze verzekeringen

Begrafenisverzekering:

Veel kinderen kregen van hun ouders een begrafenispolis mee, bij hun huwelijk, het verlaten van het ouderlijk huis of als ze de leeftijd van 21 jaar hadden bereikt. Dat een begrafenis relatief veel geld kost weten we allemaal, maar waarom verzekeren. Een “uitvaartverzekering” kost al gauw ± 10,- per maand voor een uitkering van ongeveer € 9.000, – Als deze verzekering ingaat op je 21e levensjaar en de gemiddelde leeftijd van overlijden in Nederland is 80,4 jaar dan heb je totaal een bedrag van € 7.080, – betaald. De uitvaartverzekeraar maakt hier nog rendement op zal waarschijnlijk op je 80e verjaardag een bedrag in kas hebben van € 14.000, -. Vandaag de dag is er veel spaargeld, een vrije waarde in het huis of een overlijdensrisicoverzekering die uitkeert. Betaal daar dan de begrafenis van in plaats van een verzekeraar tot aan je overlijden te spekken met premies.

Aanvullende zorgverzekering

De basisverzekering is qua dekking bij alle verzekeraars gelijk. Dit gaat zeker niet op voor de premie, maar wel voor de dekking. Als de dekking in basisverzekering niet voldoende is, kun je kiezen voor een aanvulling. Gerekend over 2020 had maar 15,9% van de verzekerden geen aanvullende verzekering. Maar de vraag rijst of dat wel echt zo noodzakelijk is? Aanvullende verzekeringen bevatten vaak ook dekkingen die je niet nodig hebt. Kraamzorg kan zo’n dekking zijn. Voor een ruime vergoeding voor brillen/contactlenzen of voor een vergoeding een gehoorapparaat kan een aanvullende zorgverzekering vaak niet uit. Informeer bij jouw zorgverzekeraar hoe vaak je in de afgelopen jaren gebruik hebt gemaakt van de aanvullende zorgverzekering. Het schrappen van deze aanvulling kan je meer dan honderd euro per jaar besparen.

Extra garantieverzekering

Bij het kopen van duurdere elektronica heb je soms de optie om een aanvullende garantieverzekering af te sluiten. Verkopers hebben er vaak een mooi verhaal bij en proberen je tientallen euro’s extra uit de zak te kloppen. Je betaalt eigenlijk premie voor iets waar je wettelijk recht op hebt. Je hebt namelijk recht op een degelijk en werkend product. Ook als het defect optreedt na één jaar na het aankopen. Daar komt ook nog bij dat er vaak strikte voorwaarden gelden voor een uitkering en je hebt vaak ook nog een eigen risico. Begin er niet aan!

Scholierenongevallenverzekering

Deze verzekering richt zich op kinderen die naar de basisschool of middelbare school gaan. De verzekering vergoedt alleen kleine bedragen en biedt alleen dekking als er iets met je kind gebeurt onder schooltijd. Mocht je een ongevallenverzekering wel belangrijk vinden, dan wordt een gezinsongevallenverzekering aanbevolen. Het verschil? Je hele gezin is 24/7 wereldwijd verzekerd.

Pechhulp thuis verzekering

Deze verzekering kost je € 100,- per jaar en verzekert je tegen ‘technische problemen’ in je huis. Dus stel je voor dat je cv-ketel er mee ophoudt of je een lekkage hebt in je badkamer, dan betaalt de verzekeraar de kosten. Maar wat wordt er precies gedekt? Het salaris van de vakman, de voorrijkosten en de materialen die de vakman gebruikt. Klinkt goed. Maar ook bij deze verzekering zit er een addertje onder het gras: die materialen worden maar tot maximaal € 100,- vergoed. De conclusie? Als die lekkage nou uit de hand loopt of je cv-ketel heeft echt een grote opknapbeurt nodig, dan mag je dat alsnog zelf betalen. Een verzekering die je makkelijk kunt skippen dus!

Recente berichten

Dit staat er in het Hoofdlijnenakkoord over zzp’ers en ondernemers

| easeley, ZZP | No Comments
In het Hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB staan de nodige plannen die impact kunnen hebben op zzp’ers en ondernemers. Zo worden de financiële…
Colum Michel

Visie van Verheij | Verzekeren is geen hogere wiskunde

| easeley, Verzekeringen, ZZP | No Comments
In de ‘Visie van Verheij’ schrijft Michel Verheij, oprichter van easeley, maandelijks over ondernemerschap en alle aspecten die daarbij komen kijken. Deze week: Verzekeren is…

Klaar met administratiestress? Zo houd je grip als zzp’er

| easeley, ZZP | No Comments
Veel zzp’ers hebben de laatste weken weer hun schoenendozen met bonnen over de schutting van de boekhouder gegooid voor de inkomstenbelasting. Of ze waren dagen…