Skip to main content

Specifieke beroeps- & bedrijfsaansprakelijkheid

Deze dekking van beroepsaansprakelijkheidsverzekering is speciaal voor fiscalisten, accountants, weg- en waterbouw, architecten, notarissen, makelaars, advocaten, alle technische beroepen, medici en overige consultants. Deze verzekering dekt de zuivere vermogens- en zaakschade die je opdrachtgever oploopt als je een fout maakt in je beroepsuitoefening.

Voor elke zelfstandig professional is een BAV eigenlijk vanzelfsprekend. Voor de hier genoemde beroepen is een standaard dekking niet voldoende en moet er speciaal een dekking worden aangevraagd en veelal in combinatie met een AVB. Ook zijn hierbij juiste algemene voorwaarden van belang. Zo ben je zeker dat je nooit zelf schade oploopt als je een fout maakt bij een opdrachtgever.

Als dit in je contract met een opdrachtgever is vastgelegd, wanneer je voor de overheid werkt, wanneer je bij opdrachten eindverantwoordelijke bent of gewoon wanneer je rust wil op je werk en thuis, zodat je weet dat je niks kan gebeuren. Een bedrijfsaansprakelijkheid (AVB) heb je bijna altijd nodig als ondernemer, zoals je privé ook je aansprakelijkheid hebt verzekerd.

Beiden dekkingen (BAV en AVB) heb je nodig zolang je als zelfstandig ondernemer je beroep uitoefent en opdrachtgevers er in de algemene voorwaarden om vragen.

Voor deze beroepen kan easeley ook een combinatie maken van bedrijfs- en een beroepsdekking De premie is nooit standaard en moeten we voor je aanvragen. Vul de aanvraag in en een adviseur van easeley neemt contact met je op om direct een offerte voor je aan te vragen bij de verschillende verzekeraars.

offerte op maat aanvragen

vanaf
590,-
per jaar

Voor alle specifieke beroepen zorgt easeley voor een offerte op maat.

 

binnen 24 uur een offerte op maat

FAQ

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor mij als zelfstandig professional verplicht?

Nee hoor, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) of beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is niet verplicht, maar het is wel verstandig om een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De financiële gevolgen bij een schade kunnen namelijk groot zijn. En juridisch gezien kan het behoorlijk complex worden als u aansprakelijk wordt gesteld voor een schade. Het is ook professioneel als je goed verzekerd bent, zeker als een opdrachtgever erom vraagt.

Wat is nou eigenlijk een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt de financiële gevolgen (vermogensschade) bij een ander door uw beroepsfout. Zoals een verkeerd advies. Er is dan geen sprake van schade aan spullen of letsel.

Ik ben pas net gestart met mijn bedrijf en heb nog geen omzet. Heb ik dan toch al een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Als je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel ga je zakelijk van start. Ook tijdens deze start loop je zakelijk risico’s. Denk aan de inrichting van je bedrijfspand, het aanschaffen van spullen, je eerste offertes en het opstellen van contracten bij het op zoek gaan naar klanten. Voor ‘starters’ heeft easeley de basisdekking ingericht.