Skip to main content

overlijdensrisicoverzekering

Door een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkom je dat je nabestaanden financiële problemen krijgen als jij overlijdt. Als je een partner hebt en één van jullie overlijdt, krijgt de achterblijvende partner te maken met hoge kosten. Een overlijdensrisicoverzekering keert dan een geldbedrag uit. (Sommenverzekering).

Voor iedereen die nabestaanden achter laat en de zekerheid wil hebben dat deze nabestaanden de beschikking krijgen over een geldbedrag waarvan ze kunnen leven of de hypotheek mee kunnen aflossen, of de kinderen kunnen laten studeren of eventueel een zakelijk krediet kunnen aflossen.

Dat is in elk geval anders, maar in veel gevallen is het handig om na je overlijden aan de nabestaanden een geldbedrag na te laten. Voor welke reden dan ook.

Zolang je denkt dat je nabestaanden (partner, vennoot, kinderen) geld nodig hebben om zonder jouw inkomen te kunnen voorzien in hun onderhoud of lopende zaken te kunnen afbouwen.

Maak een keuze over het verzekerde bedrag en de looptijd

Vul de aanvraag in en in overleg met een adviseur van easeley krijg je een offerte op maat in je mailbox.
binnen 24 uur antwoord

FAQ

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Door een overlijdensrisicoverzekering kun je de financiële gevolgen van jouw overlijden verzekeren. Bij overlijden keert deze verzekering een eenmalig bedrag uit (sommenverzekering) dat je nabestaanden kunnen gebruiken om de (hypotheek)schuld af te lossen, de huur te betalen en/of om aan andere financiële verplichtingen te voldoen.

Is er een verplichting als zelfstandige om een ORV af te sluiten?

Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht. Als je overlijdt dan verdwijnt meestal je inkomstenbron voor jouw partner en/of gezin. Om er zeker van te zijn dat jouw nabestaanden niet in financiële problemen komen kan het verstandig zijn om een “kale” overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Je nabestaanden krijgen direct en gegarandeerd het verzekerde bedrag uitgekeerd voor de einddatum van de verzekering. Wel zo makkelijk.

Moeten de nabestaanden belasting betalen over zo’n uitkering?

Er zitten wel wat haken en ogen aan zo’n verzekering, althans fiscaal moet je goed nadenken hoe je het regelt. Het beste is om hierover even navraag te doen bij de belastingdienst zodat de eigenaar van de polis ook de uitkering ontvangt, met andere woorden bij een partnership moet je eigenaar zijn van de polis van je partner en andersom. Dan is de uitkering belastingvrij.