Skip to main content

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering aanvragen

De belangrijkste beroepsrisico's easeley verzekerd

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt financiële schade die een opdrachtgever oploopt door een beroepsfout. Denk aan schade doordat je een verkeerd advies hebt gegeven of een foute berekening hebt gemaakt. Om die schade te dekken, heb je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Mocht je een keer nalatig hebben gehandeld, een vergissing gemaakt hebben, verzuimen of onachtzaam zijn tijdens de uitvoering van je opdracht, dan is de schade gedekt. De juridische kosten die moeten worden gemaakt als er een geschil is over de aansprakelijkheid en waarover de rechter een uitspraak moet doen zijn ook meeverzekerd.

Beroeps- & bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers

Veelal is een combinatie van de AVB en BAV verzekering voor een zzp’er verstandig omdat dit er veel grijs gebied bestaat tussen beide verzekeringen. Laat de verzekeraar maar uitzoeken binnen welke van de genoemde twee verzekeringen de claim valt. Zij bekijkt of een claim terecht is, en moet uiteindelijk wel/niet uitkeren. Beide verzekeringen bij één verzekeraar onderbrengen, voorkomt een eindeloos gesteggel tussen twee partijen waar jij als verzekeringnemer niet op zit te wachten. Een combinatie heeft dus als voordeel dat je beide dekkingen op één polis hebt en je bij een claim maar met een verzekeraar te maken hebt.

Klik hier om meer te lezen over een combinatie van beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid.

Beroepsaansprakelijkheid verzekeren

Kies de dekking die jij nodig hebt

Een combinatiepolis is handig indien je zowel diensten verleent als het risico loopt op het veroorzaken van fysieke schade bij klanten en opdrachtgevers.

Premie beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt altijd afgestemd op je beroep en dus is er geen vaste prijs. Sommige
beroepsgroepen zijn nou eenmaal risicovoller zijn, waardoor potentiële schadeclaims hoger liggen.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar wel heel verstandig om die te hebben als zelfstandig ondernemer. De aansprakelijkheidsclaims nemen enorm toe en fouten maken is menselijk. Heb je een beroep waarbij je adviseert en waarbij een “kleine” fout tot grote vermogensschade kan leiden? Dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering raadzaam. De financiële schade die ontstaat door een foutief advies dat aan jouw werk is toe te schrijven, is namelijk niet gedekt door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Beroepsgroepen die veelal te maken hebben met deze risico’s zijn bijvoorbeeld: consultancy, IT,HRM, Marketing financiën, architectuur, juridische diensten en vele andere beroepen.

Wel zijn er verschillende beroeps- en bedrijfsorganisaties die een verzekeringsplicht kennen. Voorkom verrassingen en ga na of dit ook bij jou van toepassing is.

Direct een Combinatiepolis aanvragen?

Beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsrisico's direct aanvragen

1. Kies je beroep

Dit aanbod is alleen mogelijk voor de onderstaande beroepsgroepen:

  • Management consultants Marketing
  • IT en ICT
  • Public relations
  • Human resource management
  • Finance & control

2. Bevestig je keuze

Vul je persoons- en bedrijfsgegevens verder aan en vraag eventueel extra offertes aan.

3. Dien de aanvraag in

Controleer je gegevens en dien de aanvraag in. Na acceptatie ben je direct verzekerd. Dit is gemiddeld Binnen 24 uur geregeld.

Meer informatie

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering easeley toegelicht

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor mij als zelfstandig professional verplicht?

Nee hoor, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) of beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is niet verplicht, maar het is wel verstandig om een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De financiële gevolgen bij een schade kunnen namelijk groot zijn. En juridisch gezien kan het behoorlijk complex worden als u aansprakelijk wordt gesteld voor een schade. Het is ook professioneel als je goed verzekerd bent, zeker als een opdrachtgever erom vraagt.

Wat is nou eigenlijk een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt de financiële gevolgen (vermogensschade) bij een ander door uw beroepsfout. Zoals een verkeerd advies. Er is dan geen sprake van schade aan spullen of letsel.

Ik ben pas net gestart met mijn bedrijf en heb nog geen omzet. Heb ik dan toch al een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Als je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel ga je zakelijk van start. Ook tijdens deze start loop je zakelijk risico’s. Denk aan de inrichting van je bedrijfspand, het aanschaffen van spullen, je eerste offertes en het opstellen van contracten bij het op zoek gaan naar klanten. Voor ‘starters’ heeft easeley de basisdekking ingericht.

Dé verschillen tussen de BAV en AVB

Dit zijn de verschillen tussen een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering

| AVB, BAV | No Comments
Door een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering ben je gedekt tegen de schade die door jou of je werknemers wordt veroorzaakt. Als je spullen van een opdrachtgever beschadigt of…

Waarom een AVB of BAV?

| AVB, BAV | No Comments
Door een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering ben je gedekt tegen de schade die door jou of je werknemers wordt veroorzaakt. Als je spullen van een opdrachtgever beschadigt of…
Ondernemen en verzekeren

Ondernemen en verzekeren: een overzicht van de verzekeringen die jij (misschien) nodig hebt

| AOV, AVB, BAV, Cyberverzekering, Pensioen, Verzekeringen | No Comments
Door een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering ben je gedekt tegen de schade die door jou of je werknemers wordt veroorzaakt. Als je spullen van een opdrachtgever beschadigt of…
Dé verschillen tussen de BAV en AVB

BAV of AVB? Dat hangt af van je beroep!

| AVB, BAV, Verzekeringen | No Comments
Door een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering ben je gedekt tegen de schade die door jou of je werknemers wordt veroorzaakt. Als je spullen van een opdrachtgever beschadigt of…