Bedrijfsaansprakelijkheid

Een bedrijfsaansprakelijkheid (AVB) dekt schade aan goederen van derden en/of lichamelijk letsel die je aan anderen toebrengt tijdens de uitoefening van je beroep. De Chinese Ming vaas die je bijvoorbeeld omstoot in de hal van je opdrachtgever of de laptop van je klant waar je onverhoopt een kop koffie over morst.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is voor iedereen die werkt als zelfstandig ondernemer.

Een AVB heb je bijna altijd nodig als ondernemer, zoals je thuis/privé ook je particuliere aansprakelijkheid vanzelfsprekend hebt verzekerd.

Zolang je als zelfstandig ondernemer je beroep uitoefent en/of opdrachtgevers daarom in de algemene voorwaarden om vragen.

De prijzen hieronder zijn voor de combinatiedekking bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Voor een losse bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vul je de aanvraag in en een adviseur van easeley neemt contact met je op.

basis*

350
per jaar

Verzekerd bedrag:
€ 2.500.000,- (maximaal € 5.000.000,- per jaar

Geen eigen risico

(* werkzaam in bepaalde sectoren en i.c.m. BAV)

uitgebreid*

550
per jaar

Verzekerd bedrag:
€ 2.500.000,- (maximaal € 5.000.000,- per jaar)

Geen eigen risico

(* werkzaam in bepaalde sectoren en i.c.m. BAV)

op maat

vanaf
695

per jaar

Voor alle overige beroepen zorgt easeley voor een op maat gemaakte offerte.

 

binnen 24 uur antwoord

FAQ

Wat dekt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Als professional kun je, of een van je medewerkers, schade veroorzaken aan personen of spullen van een ander. Denk bijvoorbeeld aan een laptop van uw klant die u per ongeluk van tafel stoot, of een klant die per ongeluk over je tas struikelt en letsel heeft. De AVB dekt deze schade. De schade moet wel altijd bij iemand anders zijn. Schade aan jezelf of aan je eigen spullen is op de AVB niet gedekt.

Wat is het verschil tussen een beroeps- (BAV) en een bedrijfs- (AVB) aansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt financiële schade (vermogensschade) als gevolg van een beroepsfout van jezelf of een van je medewerkers. Denk aan een verkeerd advies of een fout in een berekening.

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt materiële schade of letselschade die je of één van je medewerkers heeft veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een jas van een klant waar je per ongeluk een pot verf overheen laat vallen. Of een klant in je winkel die over een voorwerp struikelt en zijn arm breekt.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet wettelijk verplicht maar zeker wel verstandig om af te sluiten. Want iedereen kan per ongeluk schade veroorzaken aan (spullen van) een ander. Zonder een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kan dit grote financiële gevolgen hebben voor je bedrijf. Het verstandigste is om deze verzekering af te sluiten in combinatie met je beroepsaansprakelijkheid.