Skip to main content

Hou je polis up-to-date

Bij het afsluiten van je AOV denk je goed na over de uitgangspunten. Als je ziek wordt, wil je niet worden verrast met verouderde uitgangspunten. Met ons digitale onderhoudssysteem krijg je regelmatig de gelegenheid om je uitgangspunten up-to-date te houden.

Inflatie, verhuizen, trouwen, opgroeiende kinderen, minder werken, er zijn tal van zaken die je uitgavenpatroon kunnen beïnvloeden. Wij bieden je de tools om er voor te zorgen dat je inzicht houdt in de dekking van je AOV. Eén keer per jaar krijg je van ons het verzoek om jouw pagina bij te werken. Aan de hand van je kosten, je spaarpot en nog een paar punten, checken wij geheel digitaal of je uitgangspunten nog kloppen. Kloppen ze? Dan checken we het volgend jaar weer. Heb je te weinig spaargeld om je eigen risicotermijn te dekken? Dan krijg je van ons een seintje dat je je AOV moet aanpassen. Zie je onze e-mail over het hoofd? Geen probleem, we herinneren je gerust.

De meeste verzekeringsmaatschappijen werken via adviseurs. Deze verzekeraars “verplichten” je om jouw verzekering ook na de aanvraag via een adviseur te laten lopen. Hier kunnen wij geen verandering in brengen. Wel onderhouden we je AOV voor maar €3,99 per maand, waarmee we tot wel ruim €300 per jaar voordeliger zijn dan andere partijen!

Onze onderhoudstool gaat automatisch in werking nadat je AOV is geaccordeerd door de verzekeringsmaatschappij, maar je hoeft je AOV niet bij ons af te sluiten om van onze onderhoudsdienst gebruikt te mogen maken. Als je een duurder of minder volledig contract hebt bij een andere adviseur, dan kan je simpel overstappen op onze service. Wij durven te stellen dat er geen andere partij is die deze service voor maar €3,99 per maand kan leveren!

alleen AOV

vraag hier je aov aan

AOV aanvragen

meer weten over de movir aov

FAQ

Wat is een AOV?

Een arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) is een verzekering die je afsluit om inkomsten te hebben tijdens ziekte, als je invalide wordt of een ongeval krijgt. Dit kan een uitkering zijn tot je pensioen­leeftijd of een tijdelijke uitkering van bijvoorbeeld 5 jaar omdat je daarna weer beter bent, of weer werk hebt gevonden met inkomen.

Heb ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

Of het noodzakelijk is om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Is er wel voldoende inkomen van je partner of heb je andere middelen achter de hand (pensioen, uitkering, loon). Vermogen in je bedrijf of geld op je spaarrekening of in je eigen huis. Maak eerst de berekening wat je nodig hebt als je ziek of 100% arbeidsongeschikt wordt.

Wanneer heb ik een AOV nodig?

Een AOV heb je nodig wanneer je hebt vastgesteld dat er bij ziekte of blijvende arbeids­ongeschiktheid onvoldoende inkomen is om je leefpatroon voort te zetten. Als je voldoende spaargeld hebt of ander vermogen, dan zit het wel snor. Als je helemaal afhankelijk bent van inkomen door werk sluit dan een minimale voorziening zodat je kan blijven voldoen aan je financiële verplichtingen.

Komt er nou een verplichte AOV voor zelfstandigen?

Binnen het pensioenakkoord dat is gesloten door tussenkomst van de sociale partners, is er sprake van een verplichte AOV. Hier is veel kritiek op geweest en ondanks twijfels heeft de minister gevraagd om een uitgewerkt voorstel. Het gaat nog zeker een paar jaar duren voor en of deze standaard verzekering wordt ingevoerd. Dat komt omdat de minister hiervoor eerst een wetswijziging moet doorvoeren en vervolgens moeten het UWV en de Belastingdienst hun systemen aanpassen. De uitvoering van de verzekering, claimbeoordeling, uitkeringsverstrekking en re-integratie geschied door het UWV, premie-inning geschiedt door de Belastingdienst. easeley gaat ervan uit dat het op zijn vroegst 2024 wordt.

Wat moet ik nu doen totdat er een besluit is?

Je moet nu vooral je eigen plan trekken. Als je vindt dat een AOV, na een gedegen financiële inventarisatie een goed plan is, sluit dan gerust deze verzekering af. Mocht er toch een wettelijke plicht komen dan moet je eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering minimaal gelijk zijn aan de verplichte AOV. easeley heeft een uitstekende oplossing hiervoor.

Scherpe tarieven en complete service

Een groot deel van de kostenbesparingen geven wij terug aan onze klanten. Zo vraag je een AOV al aan voor € 139,- en wordt jouw AOV up-to-date gehouden voor maar € 3,99 per maand! Lees meer >